Şevkin, “Çiftçi, Hayatından Memnun Değil!”

25.11.2018 - Pazar 13:20

Seyhan’da belde ve köylerden mahallelere dönüştürülen bölgede bir günde 11 mahalleyi gezen CHP Adana Milletvekili Dr. Müzeyyen Şevkin, çiftçinin içler acısı durumunu yerinde inceledi

 

Tarımdaki kriz korkutuyor!

 

Şevkin, bir günde 11 mahallede vatandaş ve muhtarlarla buluştu

 

Girdi fiyatları arttı buğday, pamuk, narenciye fiyatı yerinde saydı!

 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili, Jeoloji Yüksek Mühendisi Dr. Müzeyyen Şevkin, köylerde, mahallelerde muhtarlarla, vatandaşlarla bir araya gelmeye özen gösteriyor. Adana’nın Seyhan ilçesinde köy ve belde statüsündeyken mahallelere dönüştürülen bölgelerdeki muhtarlarla ve hemşehrileriyle bir araya gelen Dr. Şevkin, Güney Seyhan’daki hastane sorununa dikkat çekti.

11 MAHALLEYİ GEZDİ

Sabahın erken saatlerinde ilk olarak Bey Mahallesi  Muhtarı Şahin Özbingül’le bir araya gelen Dr. Şevkin, ardından sırasıyla  Mıdık Mahalle Muhtarı Yusuf Tanrıseven, Hadırlı Mahalle Muhtarı Turgay Anlı, Yalmanlı Mahalle Muhtarı Zeki Ayan, Koyuncu Mahalle Muhtarı Arif Tünk, Camuzcu Mahalle Muhtarı Turhan Böbürer, Karayusuflu-Bahçelievler Mahalle Muhtarı Ata Dağlı, Salmanbeyli Mahalle Muhtarı İlker Şimşek, Köylüoğlu Mahalle Muhtarı Ahmet Önal, Mürseloğlu Mahalle Muhtarı Mehmet Kiçik, Dervişler Mahalle Muhtarı Mustafa Menemencioğlu ve vatandaşlarla buluşarak görüş alışverişinde bulundu.

MAHALLEYE DÖNÜŞTÜ, SAĞLIK OCAĞI BİLE YOK!
Muhtarların vatandaşla en yakın diyaloğu kuran, bireysel çabalarıyla seçilmiş demokrasinin temel unsurları olduğuna işaret eden Dr. Şevkin, mahallelerden gelen sorunların çözümü konusunda ellerinden gelen çabayı göstereceklerini söyledi.
Bütünşehir Yasası’yla köylerin mahallelere dönüştürüldüğünü ancak su, elektrik, telefon hattı ve sağlık başta olmak üzere çeşitli sorunlarla karşı karşıya olunduğunu ifade eden Dr. Şevkin, örneğin Koyuncu Mahallesi’nde sağlık ocağının bile olmadığına işaret etti.

NARENCİYE VE PAMUK ÜRETİCİSİ DERTLİ!
Seyhan ve Yüreğir ilçesinin güney mahallelerinde hastane sorunu olduğuna dikkat çeken Dr. Şevkin, vatandaşların bu sorununa çözüm bulunması için girişimlerinin süreceğini belirtti. Gezdiği 11 mahallenin narenciye bölgesi olduğuna vurgu yapan Dr. Şevkin, çiftçinin kaliteli ruhsatlı ilaçlara erişmek istediğini, üreticilerin narenciyenin Rusya’dan geri dönmesinin üzüntüsünü yaşadıklarını belirtti.

Kriz ortamında bir de ihracat sorunu yaşanan Adana’da pamuk üreticisinin de önceleri teşvik edildiğini, ekim alanlarının biraz olsun arttığını ancak hasat sonrası fiyatların düştüğünü kaydeden üreticiler tüccara mahkum olduklarına işaret etti.

KÖYLÜLER TEDİRGİN!
Çiftçinin hayatından memnun olmadığını yerinde gören Dr. Şevkin, “Üretici girdi maliyetlerine yüzde yüz zam yapılmasına rağmen ürünlerini geçen yılki fiyattan bile satamamaktan şikayet ediyor. Köylü, kendi memleketinde göçmen konumuna düşürülmekten yakınıyor. Hayvancılık desteklenip hayvan varlığı arttırılacağına ithalatla açık kapatılmaya çalışılıyor. Adana merkezden Seyhan ilçesindeki köylerine gidene kadar araçlarının 3 yerde durdurulup aranmasına tepki gösteren vatandaşlarımız için emniyet birimlerimizden biraz daha hassasiyet rica ediyoruz” dedi.

EN PAHALI MAZOT TÜRKİYE’DE!
Türkiye’de fabrikaların kapatılıp büyük Alışveriş Merkezleri’nin açılmasının ardından tarımdaki girdi maliyetlerinin artması ve tarıma desteğin azalmasıyla krizin de kaçınılmaz olduğunu söyleyen Dr. Şevkin, tüm dünyada akaryakıt fiyatları düşerken Türkiye’de çiftçinin kullandığı mazotun dünyada en pahalı boyuta ulaştığını vurguladı.

Muhtarlarla ve hemşehrileriyle güçlü bir iletişim kurmak istediğini dile getiren Dr. Şevkin, üreticiden esnafa, çocuklardan kadınlara ve esnafa kadar her kesimle buluşmalarının devam edeceğini ifade etti.

 

YORUM YAZ