TÜRKİYE SPASTİK ÇOCUKLAR VAKFI-VE SEYHAN BELEDİYESİ'NDEN AİLELERE YÖEMLİK SEMİNER

06.12.2021 - Pazartesi 18:20

TÜRKİYE SPASTİK ÇOCUKLAR VAKFI- CEREBRAL PALSY TÜRKİYE ADANA’DA SEYHAN BELEDİYESİ İŞ BİRLİĞİ İLE

AİLELERE VE UZMANLARA YÖNELİK SEMİNER DÜZENLİYOR!

Türkiye Spastik Çocuklar Vakfı - Cerebral Palsy Türkiye, çocukluk döneminde en yaygın rastlanan fiziksel engellilik durumu Cerebral Palsy konusunda  Türkiye’nin dört bir yanında seminerler düzenlemeye devam ediyor.

Vakıf, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü kapsamında Seyhan Belediyesi iş birliği ile 5 Aralık 2021, Pazar günü Yaşar Kemal Kültür Merkezi Mehmet Akif Ersoy Salonunda uzmanlara ve ailelere yönelik düzenleyeceği seminer öncesinde basın mensuplarıyla kahvaltıda bir araya geldi.

Seyhan Belediye Başkanı Akif Kemal Akay, Türkiye Spastik Çocuklar Vakfı- Cerebral Palsy Türkiye İcra Kurulu Başkanı İsmail Kemal Gürleyik, Seyhan Belediyesi ve Vakıf Yöneticilerinin katıldığı basın toplantısında “Konumuz: Cerebral Palsy” seminerleri hakkında bilgi paylaşımı yapıldı.

Türkiye Spastik Çocuklar Vakfı - Cerebral Palsy Türkiye, Cerebral Palsy konusunda düzenlediği Konumuz: Cerebral Palsy seminerleri ile yılda iki kere Türkiye’nin farklı şehirlerinde uzmanlar ve ailelerle bir araya geliyor. 2 farklı oturumda gerçekleşen paneller kapsamında; alanda çalışan uzmanlara, nörolojik, ortopedik, pedagojik, fizyoterapi ve özel eğitim alanlarında yeni yaklaşımlar aktarılıyor. Aileleri uzmanlarla bir araya getirerek; nörolojik, ortopedik, ürolojik, psikolojik ve eğitimsel sorunlar üzerine tartışma ortamları yaratılıyor.

Pandemi nedeniyle iki yıldır bu buluşmalara ara verilmişti. Pandemi sonrası ilk seminerin Adana’da olmasından dolayı duyduğu heyecan ve mutluluğu belirterek sözlerine başlayan Türkiye Spastik Çocuklar Vakfı - Cerebral Palsy Türkiye İcra Kurulu Başkanı İsmail Kemal Gürleyik: “Vakıf olarak, Cerebral Palsy konusunda akademik çevrede farkındalık yaratarak bilimsel çalışmaların artmasını sağlamak, Cerebral Palsy ile çalışacak eğitimci ve uzman kadroları araştırma yapmaya yönlendirmek ve toplumda Cerebral Palsy bilinirliğini artırmak için gönüllü bilim insanlarından oluşan Akademik Kurulumuz ile birlikte uzmanlara ve ailelere yönelik bilimsel toplantılar organize ediyoruz.” dedi.

 

 

Seminerin ilk bölümünde uzmanlara, Her Cerebral Palsy (CP) Neden Farklıdır? Cerebral Palsy ve Genetik, Cerebral Palsy’de Botoks Kullanımı, Cerebral Palsy’de Ortopedik Yaklaşımlar konularının yanı sıra Cerebral Palsy’de Güncel Fizyoterapi Yaklaşımları, İletişim Dil ve Konuşma Becerilerini Destekleme ve Cerebral Palsy’de Ergoterapi Uygulamaları gibi konularda en güncel bilgiler aktarılacak.

Aileleri bilgilendirmek ve toplumda farkındalık yaratmak amacıyla Türkiye Spastik Çocuklar Vakfı - Cerebral Palsy Türkiye’nin  Akademik Kurul Üyeleri ve Adana’nın değerli hocaları seminerin ikinci bölümünde; Covid-19 Döneminin Çocuklara Etkileri, Cerebral Palsy ve Genetik, Ne zaman, Nereye Ameliyat?, Cerebral Palsy’de Genito – Üriner Problemler, Cerebral Palsy’li Bireyin Sosyal Becerilerini Destekleme, Cerrahi Sonrası Rehabilitasyon Süreçleri ve Aile Eğitimi, Cerebral Palsy’de Ergoterapi Uygulamaları ve son olarak Çocuğum Kaynaştırma Eğitimine Dahil Olacak Mı? konularına yönelik bilgiler aktarılacak.

Cerebral Palsy nedir?

Cerebral Palsy, gelişimini tamamlamamış beynin doğum öncesi, doğum sırası veya doğum sonrası dönemde hasar görmesiyle oluşan, bebeklik ve çocukluk döneminde en sık rastlanan engellilik durumudur. Dünya genelinde 17 milyon Cerebral Palsy’li kişi yaşamaktadır. Türkiye’de her yıl 6.000’den fazla bebek Cerebral Palsy tanısı almaktadır.

Seminerle ilgili detaylı bilgiye www.tscv.org.tr adresinden ulaşabilirsiniz.

 

Türkiye Spastik Çocuklar Vakfı - Cerebral Palsy Türkiye , Türkiye’de Cerebral Palsy (CP) konusunda en geniş hizmet yelpazesine sahip ilk ve tek kuruluştur. Cerebral Palsy’li çocuk ve erişkinlerine teşhis, tedavi, rehabilitasyon ve eğitim hizmeti sağlayarak, meslek sahibi olmaları ve sosyal hayatta daha fazla yer almaları için gerekli faaliyet ve gayretlerde bulunur. İstanbul’un Ataşehir ilçesinde 35 dönüm alan üzerinde; Metin Sabancı Özel Eğitim Okulları, Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezleri ve Aile Danışma Merkezi bulunan Vakıf, kurulduğu günden bugüne 30 binden fazla çocuk ve ailesine hizmet verdi ve destek oldu. 1972 yılından beri, şeffaf ve hesap verebilirlik prensipleriyle hizmet veren Vakıf, konu hakkında bilinirliği artırmak ve çocuklara daha çok destek sağlayabilmek için “Cerebral Palsy Türkiye” markasıyla yoluna devam etmektedir.

Detaylı bilgi için: www.tscv.org.tr ; @cerebralpalsytr

 

 

 

YORUM YAZ